JAVNI POZIV ZA DODJELU BESPOVRATNIH POTPORA – POTICANJE PODUZETNIŠTVA ZA 2020. GODINU – GRAD CRIKVENICA

Grad Crikvenica raspisuje Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu nepovratnih potpora iz Programa mjera poticanja razvoja poduzetništva na području grada Crikvenice za 2020. godinu.

Za program mjera za 2020. godinu planiran je iznos od preko 400.000,00 kuna.

Javnim pozivom se provode mjere s ciljem jačanja konkurentnosti poduzetnika na tržištu, ostvarivanja dodatnog praktičnog obrazovanja i boljeg informiranja u poduzetništvu, poboljšanja uvjeta raspoloživosti financijskih resursa, korištenja poduzetničke infrastrukture te rješavanja društvenih problema primjenom poduzetničkih načela.
Ove godine je u Program mjera uvedena nova Mjera 2.6. – Poticanje IT sektora čiji je cilj dati potporu razvoju malih i srednjih poduzeća na području grada Crikvenice koja su registrirana za djelatnosti IT sektora.

Sukladno prioritetima utvrđenima na sastancima s gospodarstvenicima, povećan je i postotak sufinanciranja za Mjeru 4.2. – Program očuvanja deficitarnih zanimanja. Nepovratne potpore u sklopu ove mjere dodjeljuju se vlasnicima obrta (postolarima, krojačima, vodoinstalaterima, stolarima, tesarima, zidarima, ribarima, staklarima, bravarima, graditeljima drvenih brodova) za sufinanciranje troškova nabave strojeva i opreme do 80 % vrijednosti, najviše 25.000,00 kn po zahtjevu. Potpore se dodjeljuju i za troškove najma poslovnog prostora do 50 % ili 5.000,00 kn po zahtjevu i stručne prakse do 500,00 kn mjesečno, minimalno sedam mjeseci, uz mogućnost kombinacije s mjerama Zavoda za zapošljavanje, do 5.000,00 kn po zahtjevu polaznicima s prebivalištem na području grada Crikvenice.

S ciljem poboljšanja položaja mladih na tržištu rada i poticanju pozitivnih demografskih kretanja na području grada Crikvenice, pozivaju se poduzetnici da iskoriste i potpore u sklopu Mjere 5.1. – Zapošljavanje mladih do 30 godina na neodređeno vrijeme. Potpora se dodjeljuje za sufinanciranje troškova neto plaće u iznosu do 700,00 kn mjesečno po zaposlenom, odnosno 8.400,00 kn godišnje uz uvjet korištenja mjere Ministarstva rada i mirovinskog sustava.

Javni poziv otvoren je do iskorištenja sredstava koja su osigurana u Proračunu Grada Crikvenice za 2020. godinu, a najkasnije do 15. lipnja 2020. g. Prijave na Javni poziv podnose se Gradu Crikvenici, Odsjeku za gospodarstvo, turizam i projekte na obrascima prijave objavljenima u sklopu Javnog poziva s traženom i potpunom dokumentacijom. Prijava se može predati elektronskim putem na e-mail adresu poduzetnici@crikvenica.hr, poštom ili neposredno u pisarnicu Grada Crikvenice, Kralja Tomislava 85, Crikvenica.

Javni poziv se objavljuje na mrežnoj stranici Grada Crikvenice www.crikvenica.hr, a obavijest o objavljenom Javnom pozivu obznanjuje se u dnevnom tisku.

Dodatne informacije mogu se dobiti na brojeve telefona 051/ 455 408, 051/ 455 409 te elektronskom poštom na adresi poduzetnici@crikvenica.hr.

Od sutra, 6. svibnja 2020. godine, u prostorijama Udruženja obrtnika grada Crikvenice i Vinodolske općine u Crikvenici poduzetnicima će na raspolaganju biti djelatnici Poduzetničkog centra „Vinodol“ koji poduzetnicima mogu pomoći pri prijavi na Javni poziv.