U listopadu nastavak online BizHack Startup Caffe događaja

Najbrži put do uspjeha je učenje na tuđim pogreškama – ali, što napraviti kad ti se greška ipak dogodi i tvoje istraživanje tržišta dovede do loših odluka, pogrešno odabereš poslovnog partnera ili se fokusiraš na samo jednog kupca koji, u nepredvidivim situacije poput trenutne pandemije COVID-19 virusa, raskine ugovor?

Uspješni hrvatski poduzetnici su na vlastitoj koži osjetili što znači pogriješiti te su svoja iskustva podijelili s prijavljenim sudionicima na live streamu prvog BizHack Startup Caffe webinara “Griješim, dakle učim” koji se održao 23.9.2020., a kojeg možete ponovo poslušati ovdje.

Važan dio konferencija, meetupa i društvenih događaja koje inače posjećujemo je i networking – kako nas je trenutna pandemija u tome malo usporila, sa sudionicima webinara je organiziran i virtualni networking kako bi se međusobno upoznali i razmijenili iskustva.

Događaj je dobio odlične ocjene od strane sudionika, a opisali su ga sljedećim riječima:

“Opuštena atmosfera, zanimljivi gosti, odlična predavanja i kvalitetni odgovori panelista. Networking je bio odlična ideja, samo da traje duže.”

Poduzetnici domaćini koji su sudjelovali u panel raspravi opisali su svoje sudjelovanje na događaju:

Događaj je odlično organiziran, posebno mi se svidio početni dio i networking jer sam imala priliku upoznati nove ljude. Mislim da je tema bila aktualna posebno jer sam nedavno i sama sudjelovala u inkubatorskog programu i znam koliko je važno učiti kako na svojim greškama tako i iz iskustva mentora. Svakako preporučujem događaj svima koji započinju svoj poduzetnički poduhvat.

Marija Trcol, vlasnica branda Wild Olive Oil

HGK Startup Caffee je jako dobro strukturiran i organiziran događaj. Virtualni networking na samom početku je bio iznenađujuće produktivan i čuo sam puno suštinskih pitanja poduzetnika/ca koja su bitna za opstanak i razvoj start-upova. Svaki od panelista je opisao svoja iskustva i gledanje na razvoj poduzetničkih ideja u RH. Događaj zahvaljuje pohvalu organizatorima i pažnju poduzetnika i onih koji bi to htjeli postati. Količina razmjenjenih informacija i kontakata koji su ostvareni tijekom dva sata su vrijedni pažnje i „investiranog“ vremena.

Saša-Ivan Vrdoljak, vlasnik Alcina d.o.o. i suvlasnik niza tvrtki u RH i inozemstvu

Ciklus online BizHack Startup Caffe događaja koje organizira Hrvatska gospodarska komora uz podršku Lean startup Hrvatske od rujna do studenog, nastavlja se već u drugom tjednu listopada.

Radi se o ciklusu od pet online susrete s domaćim poduzetnicima s ciljem razmjene informacija, iskustava i znanja između poduzetnika i sudionika te međusobne pomoći pri lakšoj realizaciji poduzetničkih pothvata. Ovim događanjima se također želi osnažiti i lokalna komponenta te potaknuti razmjena iskustava poduzetnika s određenog područja.

Tema drugog BizHack Startup Caffea je “Od ideje do tržišta”, a održat će se 7. listopada 2020. s početkom u 17h. Okupiti će poduzetnike domaćine s osječkog područja, a lokalni partner projekta je BIOS Poduzetnički inkubator Osijek. Na događaju sudjeluju Filip Stipančić, poduzetnik i jedan od osnivača Lean startup Hrvatske, Ivan Jelušić, osnivač ORQA d.o.o., Martina Karalić, vlasnica Boo.Laba, obrt za proizvodnju prirodne kozmetike te Boris Rauš, suosnivač Bamboo Lab d.o.o.

Na BizHack Startup Caffe-u “Od ideje do tržišta” predstavit će se razvoj ideje temeljen na korisnicima. Na prethodnom predavanju naučili smo da je dobro pogriješiti i iz toga ponešto i naučiti, a sada ćemo se koncentrirati na izgradnju puta prema korisnicima sa što manje pogrešaka. Vrhunska kvaliteta, dobra usluga i pristupačne cijene su dobra ulaznica za tržište, no kako bi postigli veći uspjeh potrebno je izmisliti nešto drugačije i istaknuti se. Upravo zato je dobro istraživanje tržišta, kao i određivanje ciljane skupine, temelj za uspješni razvoj od ideje do tržišta. Primjenom lean pristupa i metodologije razvoja korisnika put ka tržištu znatno je lakši, što će biti predstavljeno u prvom dijelu događaja. Zatim će već iskusni poduzetnici sa publikom podijeliti stečena znanja i savjete.

Sudjelovanje na događaju je besplatno i otvoreno za prijave sudionika iz cijele Hrvatske. Održat će se na platformi Zoom na hrvatskom jeziku. Potrebna je prethodna prijava putem sljedeće poveznice: https://bit.ly/bizhackscprijava. Više informacija o ciklusu online susreta dostupno je OVDJE.

Ciklus BizHack Startup Caffe organiziran je u sklopu projekta „Promocija poduzetništva (KK.03.1.2.24.0001)“ kojem je svrha poboljšati negativnu percepciju poduzetništva u Hrvatskoj i time omogućiti stvaranje povoljnijeg poslovnog okruženja kao temelja za osnivanje, rast i razvoj poduzeća te društva u cjelini. Hrvatska gospodarska komora (HGK) partner je na projektu, a podršku u organizaciji ciklusa pruža Lean startup Hrvatska, organizacija koja već sedam godina radi na razvoju startup i poduzetničkog ekosustava te je zbog iskustva u organizaciji i provedbi preko 50 različitih događanja za startup ekosustav u Hrvatskoj i inozemstvu izabrana kao implementator aktivnosti ovog projekta.