STEP RI otvorio prijave na COOPAthon – online natjecanje za razvoj društveno korisnih ideja

U sklopu europskog projekta COOPower, STEP RI raspisuje javni poziv za sudjelovanje na online COOPAthonu, odnosno virtualnom vikend natjecanju, poput Hackathona, s ciljem razvoja ideja koje adresiraju goruće društvene probleme poput siromaštva, ograničenog pristupa zdravstvu i obrazovanju, klimatskih promjena, ekoloških problema itd.

COOPAthon kreće u petak, 23.10. u 16h, kada će sudionici biti podijeljeni u timove te početi raditi na svojim idejama uz vodstvo mentora. Osim pomoći mentora, timovi će imati priliku pratiti virtualna predavanja iz poduzetničkih vještina.

Događaj završava u nedjelju u 16h završnim natjecanjem na kojem će se prezentirati ideje. Prva tri tima idu dalje na državno natjecanje, a pobjednički tim državnog natjecanja odlazi na studijsko putovanje u Veliku Britaniju u srpnju 2021. O najboljim idejama odlučivat će nezavisni stručni žiri. Natjecanje će biti otvoreno za javnost. Cijeli događaj će se odvijati u virtualnom okruženju, korištenjem online alata kao što su Zoom i Slack.

Moguća je prijava i bez ideje, a može se prijaviti u timu ili individualno. Ukoliko se prijavljujete s već postojećom idejom, ona mora adresirati jedno od sljedećih područja:

1. svijet bez siromaštva; 2. zdravlje i blagostanje; 3. kvalitetno obrazovanje; 4. dostojanstven rad i ekonomski rast; 5. mir, pravda i snažne institucije.

Prijave kreću od 5. listopada i traju do 19. listopada do 12h, a zaprimaju se putem online obrasca.

Više informacija o COOPower projektu i samom natječaju te prijavi možete pronaći OVDJE.

U slučaju potrebe za dodatnim informacijama, možete se javiti na e-mail: coopower@uniri.hr ili na broj telefona 051 265 981.