U SRIJEDU 10. VELJAČE 2021. DRUGO ONLINE PREDAVANJE U OKVIRU PROJEKTA GRADA CRIKVENICE “EDUKACIJOM DO USPJEHA”

Ove srijede, 10. veljače 2021., projekt „Edukacijom do uspjeha“ ide dalje. Nakon vrlo uspješne i kvalitetne prve edukacije „šaptačice poduzetnicima“ Đurđice Mostarčić na temu godišnjeg obračuna te novosti u 2021. godini, ove će srijede predavanje održati dvije predavačice.

Teme predavanja, koja će i ove srijede započeti u 17:00 sati, su Virtualno poslovanje novog doba predavačice Alex Tessin te Program za poduzetnike početnike Erste banke koje će održati Ivana Dakotić Škoda.

Alex Tessin je simultani prevoditelj za njemački, engleski i slovenski jezik i komunikacijski trener. U proteklih trideset godina radila je kao dopisnik, izvjestitelj i producent za nekoliko njemačkih televizijskih kuća. Istovremeno, od godine 1997., radi kao simultani prevoditelj, suradnik na projektima, organizator i suorganizator na sajmovima, konferencijama i događajima u Hrvatskoj, Njemačkoj, Austriji i Sloveniji, priprema agende, govore i protokole, prevodi znanstvene radove i piše sažetke za iste. Šest godina je nastupala, organizirala i vodila animaciju, programe, modne revije i zabavne emisije u Njemačkoj i Hrvatskoj te sada drži predavanja, seminare i treninge za grupe i pojedince na temu poslovna komunikacija i javni nastup na hrvatskom i engleskom jeziku. U proteklih trinaest godina trenerica Alex Tessin održala je preko 900 seminara i radionica, a tečaj su prošli mnogi – voditelji radijskih programa, poduzetnici i obrtnici, liječnici, direktori i političari.

Kroz svoje predavanje obradit će temu virtualnog poslovanja. Internet i sve prednosti koje sa sobom nosi nisu ništa novo, ali novo je da su nas okolnosti primorale na razmišljanje o umreženom svijetu i korištenju virtualnog poslovanja. Virtualnost i rad putem interneta olakšava poslovanje jer je uvijek dostupan, a preko njega su dostupni oni kojima nudite i prodajete svoje usluge i proizvode.

Ivana Dakotić Škoda je završila Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci, smjer Marketing. Dvije je godine radila u marketinškoj agenciji u kojoj je bila angažirana kao predavač u poslovnoj školi Ivora za polaznike smjera Menadžeri marketinga i Menadžeri prodaje. Šest godina radila je kao direktorica Erste Club poslovnice za mlade. Dugogodišnji je mentor u StartUP inkubatoru Rijeka. Trenutno vodi program za poduzetnike početnike u Erste banci koji uključuje edukaciju, pomoć u pisanju poslovnih planova i financiranje.

Druga tema predavanja su programi za poduzetnike početnike. Erste banka poduzetništvo vidi kao pozitivan model rješavanja društvenih pitanja ili problema. Iz perspektive banke, dugoročno rješenje može biti podrška održivom poduzetništvu. Stoga je pokrenut program Poduzetnički starter. Cilj programa je poticanje samozapošljavanja i razvoja poduzetništva pružanjem podrške na putu oblikovanja i realizacije poslovne ideje, a uključuje i besplatne online edukacije o relevantnim poduzetničkim temama, savjetovanje, pomoć u pisanju poslovnog plana i financiranje.

Edukacije možete pratiti na na Youtube kanalu i Facebook stranici Grada Crikvenice te putem Zoom aplikacije. Ako edukacije želite pratiti putem Zoom aplikacije, prijaviti se možete na adresu info@crikvenica.hr do srijede, 10. veljače (do 14:00 sati).