NASTAVAK MJERA POMOĆI PROMETNOM SEKTORU VRIJEDAN 60 MILIJUNA KUNA

U okviru nastavka mjera potpora s ciljem ublažavanja posljedica pandemije koronavirusa Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture je objavilo Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti za pomoć pogođenim poduzetnicima iz prometnog sektora ukupno vrijedan 60 milijuna kuna.

Prihvatljivi korisnici:

  • poduzetnici koji se bave povremenim prijevozom putnika, pomorskim prijevozom putnika, putničkim agencijama te turoperatorima u  nautičkom prometu koji su  bili, i još uvijek jesu, izloženi aktualnoj pandemiji te su pretrpjeli značajan pad prihoda.

Poduzetnicima koji su tijekom 2020., odnosno 2021. godine, pretrpjeli pad poslovnih prihoda u odnosu na 2019. godinu u iznosu od najmanje 75% nadoknaditi će se dio ili svi troškovi poslovanja.

Javni poziv kao i rezultati istoga bit će objavljeni na službenim mrežnim stranicama Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, a potpore će se dodjeljivati do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 31. prosinca 2021. godine.

Javni poziv za brodare i uvjete prijave možete pronaći ovdje, a za prijevoznike ovdje.

Iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture je do sada kroz program dodjele državnih potpora sektoru mora, prometa, prometne infrastrukture i povezanih djelatnosti dodijeljeno više od 45 državnih jamstava u vrijednosti većoj od 145 milijuna kuna.