PODUZETNIČKI IMPULS 2014

Objavljeni javni pozivi za Poduzetnički impuls  2014. Ukupni iznos bespovratnih sredstava bit će veći nego što je bio ukupno za 2012. i 2013. godinu što znači da će poduzetnicima biti na raspolaganju preko milijardu i sto milijuna kuna raznih potpora za njihove projekte i ulaganja. Prijaviti se mogu  svi subjekti malog gospodarstva koji pozitivno posluju i imaju više od jednog zaposlenog, osim onih koji obavljaju primarnu proizvodnju poljoprivrednih proizvoda i ribarstvo, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, tehnološki parkovi, inkubatori i poduzetnički centri, obrazovne institucije i asocijacije poduzetnika, obrtnika i zadrugara.

Prihvatljive projektne aktivnosti uključuju:

Ulaganja u unaprjeđenje poslovanja; ulaganja u unaprjeđenje proizvodnje; ulaganja u razvoj novih proizvoda/usluga; ulaganja za izlazak na nova tržišta;ulaganja u razvoj i nabavu novih tehnologija koje dovode do unaprjeđenja proizvodnje i stvaranja nove vrijednosti; ulaganja u povećanje proizvodnih kapaciteta; ulaganja u ekološki prihvatljiviju i energetski učinkovitiju proizvodnju; razvoj računalne opreme, sustava i programskih rješenja; razvojna istraživanja za stvaranje novog proizvoda, poslovnog modela, usluge i/ili procesa; primjena znanja u proizvodnim procesima; upravljanje i zaštita intelektualnog i industrijskog vlasništva; uvođenje sustava upravljanja kvalitetom, normi i znakova kvalitete; marketinške aktivnosti; stručno osposobljavanje i obrazovanje te za prilagodbu, prenamjenu i proširenje poslovnog/proizvodnog prostora.

Projekti će se ocjenjivati prema kriterijima sličnima kod onih koje financira Europska unija, uzimat će se u obzir financijski i operativni kapaciteti poduzetnika, relevantnost i važnost projekta, metodologija, održivost, troškovi i proračun aktivnosti. Financirat će se samo projekti koji prijeđu bodovni prag i to odmah, prema redoslijedu zaprimanja prijava do iskorištenja sredstava.

Maksimalna potpora iznosi 1.400.000,00 kuna. Prijave se zaprimaju od 31.03.2014. do iskorištenja sredstava.

Leave a Reply