OD 18. VELJAČE 2021. POMOĆ PODUZETNICIMA PRI ISPUNJAVANJU ZAHTJEVA ZA NADOKNADU DIJELA ILI SVIH FIKSNIH TROŠKOVA ZA SIJEČANJ U PROSTORIJAMA UDRUŽENJA OBRTNIKA GRADA CRIKVENICE I VINODOLSKE OPĆINE

Poduzetnicima kojima je odlukom Stožera civilne zaštite RH od 8. siječnja i dalje obustavljen rad i kojima je pad prihoda/primitaka u siječnju 2021. u odnosu na siječanj 2020. bio najmanje 60 posto – nastavlja se mjera nadoknade fiksnih troškova za siječanj 2021.

Način i uvjeti nadoknade propisani su Uputom o provedbi mjere nadoknade dijela ili svih fiksnih troškova u sklopu mjere Potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenim koronavirusom za siječanj 2021.

Novost u odnosu na mjeru za prosinac 2020. je da su poduzetnici dužni platiti račune u roku osam dana od isplate nadoknade, ako to nisu učinili prije podnošenja zahtjeva. Također, u fiksne troškove koji će se nadoknađivati uvršten je i mjesečni trošak softverske opreme za fiskalizaciju.

Zahtjev za nadoknadu dijela ili svih fiksnih troškova za siječanj 2021. poduzetnici podnose Ministarstvu financija, Poreznoj upravi putem sustava ePorezna od 15. veljače 2021. do 15. ožujka 2021. 

Kako bi lakše ispunili zahtjev za naknadu, poduzetnicima su tijekom siječnja te do 17. veljače 2021. na raspolaganju bili djelatnici Poduzetničkog centra “Vinodol” u Gradskoj vijećnici u Crikvenici. Od 18. veljače pa do kraja roka za predaju zahtjeva poduzetnicima će i dalje biti na raspolaganju djelatnici Poduzetničkog centra “Vinodol” no sada u prostorijama Udruženja obrtnika Grada Crikvenice i Vinodolske općine svakim radnim danom u vremenu od 8:00 do 15:00 sati.